03.06.2023, 11:31

У "ДНР" заборонили вивчення української мови в школах: окупанти назвали причину

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Школа ДНР

На тимчасово окупованій території Донецької області так звана "влада" заборонила вивчення української мови з нового навчального року.

Про це стало відомо з Telegram-каналу "]]>ТРИБУН | СХІД]]>", передає Час Пік.

Як зазначають окупанти у своїх джерелах, українські діти більше не зможуть вивчати рідну мову у школах так званої "ДНР".  Окупаційна "влада" пояснила це тим, що нібито жоден клас не обрав українську мову як додатковий предмет для вивчення. 

Повідомляється, що раніше на окупованій Луганщині її також можна було обрати як предмет, відвідування якого є необов'язковим:

"У минулому навчальному році школярі ще могли обрати українську мову як факультатив. Щодо наступного поки невідомо", — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що ситуація безпеки в Донецькій області залишається критичною. Ухвалили рішення щодо примусової евакуації 239 дітей з 7 населених пунктів Донецької області. Евакуйовані діти будуть забезпечені безкоштовним притулком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чим окупанти погрожують за несплату комунальних послуг у Маріуполі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк