29.06.2023, 12:20

Безробіття, нестача фахівців та їжа замість зарплати: ситуація в окупованих містах Луганщини

Луганская / Архивное фото: EPA

На окупованій Луганщині "почекуни", які з радістю зустрічали "руський мир", вже не чекають на обіцяне "диво". Реальність виявилася набагато страшнішою, ніж вони розраховували. Тепер люди просто намагаються вижити...

Беззаконня, розруха, голод, відсутність елементарних людських умов життя, інформаційний вакуум, безробіття, приниження та утиски... Це лише мала частина "принад", яку приніс "руський мир" на захоплені території Луганщини, повідомляє Час Пік.

У Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку люди залишилися без роботи та засобів для існування. Гуманітарка, яку так помпезно перед камерами російських пропагандистів роздають людям, не рятує ситуацію, - багато хто голодує. Щоб вижити, людям доводиться нести речі на стихійні ринки чи шукати нагоди заробити.

На стихійних ринках сьогодні можна знайти все, що завгодно. Не факт, що всі речі належать продавцеві – в окупованих містах процвітає мародерство.

Незважаючи на те, що в окупованих містах спостерігається нестача фахівців, роботу знайти непросто.

"Після примусової мобілізації у так званій "лнр" проявляється нестача спеціалістів. Зокрема, бракує шахтарів, металургів, інженерів, слюсарів, водіїв, лікарів та інших спеціальностей", - йдеться у повідомленні Луганської ОВА.

У Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку "місцевих", в основному, беруть підсобними робітниками в російські будівельні компанії, які, "відбудовують" міста або на прибирання території.

Але навіть тим, кому пощастило працевлаштуватися, не виплачують заробітну плату. У найкращому разі - "винагороджують" гуманітаркою, яка часто наповнена простроченими продуктами і якої не вистачає, щоби повноцінно харчуватися.

Цю інформацію підтверджують місцеві жителі Лисичанська та Сєвєродонецька. Жителям Рубіжного пощастило менше, там взагалі "відновлення" міста проходить лише на словах. Все, що можуть запропонувати рубіжанам – прибирання міста. Так звану "зарплату" окупаційна влада надає у вигляді обіду. Люди працюють за їжу.

новости соцсетей новости соцсетей

Ось вона, жорстока неприваблива реальність "руського миру". Незважаючи на це, окуповані міста кишать "почекунами", які продовжують розповідати казки для росТВ. Наприклад, кривавий сюжет від "почекунки" з Лисичанська або феєрична маячня про знищення та "відновлення" Сєвєродонецька від любительки "руського миру".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк