06.07.2023, 11:46

"Радіємо життю": Неймовірні історії для росТВ від "почекунок" з окупованого Лисичанська

Невероятные истории для росТВ от "ждуних" из оккупированного Лисичанска

Не перестають дивувати "почекуни" з окупованого Лисичанська. Вже рік живучи в окупації та забувши, що таке нормальні людські умови життя, вони продовжують дякувати російській орді та вірити в казки про "світле майбутнє".

Російські пропагандисти зняли черговий сюжет про мешканців окупованого Лисичанська, які "до сліз" раді приходу російських "визволителів". І, судячи з того, як часто з'являються сюжети з Лисичанська, місто просто кишить "почекунами", повідомляє Час Пік.

Новий "правдивий" пропагандистський сюжет знову знято у мікрорайоні ГТВ (РТІ) біля пам'ятника лисичанам-льотчикам, учасникам Другої світової війни. Окупанти люблять такі "патріотичні локації"...

На відео лисичани скаржаться, як їм погано та страшно було жити до приходу російської орди, і як вони раді "визволенню".

"Вони нам дали і їжу, і гроші, і все нам дали... Ми таке пережили... Бомби на очах вибухали...

Я для них готувала вранці, ввечері, о першій ночі вставала... Я така була щаслива... Так хочеться, щоб люди поверталися, щоб жити не одній на два під'їзди...

Грошей не було, у магазинах черги займали о 2-3 годині ночі... Дуже важкий рік був, дуже багато людей померло... Залишили нас без грошей, без нічого... Українці приїхали нас не захищати, а вбивати...

Радіємо життю та сподіваємося на світле майбутнє... Як побачили російські танки, кричали "ура"... Раділи, стрибали, на колінах стояли та плакали... Обіймали, цілували і дякували кожному...", - розповідають на відео лисичанські "почекунки".

Хоч одна з них задумалася, чому їм довелося жити у підвалах під обстрілами, блукати у пошуках їжі, жити у страху та ховати сусідів, жити без води, світла, зв'язку та інтернету? Чомусь, їм і на думку не спадає, кому треба сказати за це "дякую"...

Більше того, вони заявляють, що раді стати "росіянами", як, наприклад, 102-річна лисичанка, яка отримала російський паспорт.

Що робити із такими після деокупації міста? Питання поки що залишається відкритим...

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк