21.07.2023, 13:43

"Приїжджайте та охороняйте свої квартири": У мережі з'явився заклик до жителів окупованого Новодружеська

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Новодружеск

У тимчасово окупований Новодружеськ Луганської області приїжджають "гості" та заселяються у пусті домівки. Місцеві жителі вже втомилися вигадувати історії про відсутність господарів, тому закликають всіх повертатися додому.

Дану інформацію оприлюднив ТГ - канал ]]>"Донбас Оперативний"]]>, передає Час Пік.

Місцева жителька у мережі звернулася до тих, хто покинув Новодружеськ повертатися в окуповане місто й охороняти свої квартири та домівки самостійно. До населеного пункту постійно приїжджають "гості" та потребують заселення. А ті хто залишився - вже змучилися вигадувати причини відсутності господарів житла.

"Ще хотіла звернутися до земляків. Військові нові приїжджають, ходять по домівках шукають де оселитися. Нам дуже важко вже брехати та вигадувати різні історії, де наразі перебувають сусіди, до яких родичів на кілька днів вони поїхали. Тим паче що в деяких квартирах розбиті вікна і тюль або жалюзі висять із вікна і зрозуміло, що там ніхто не живе. Тому звертаюся до всіх, приїжджайте та охороняйте свої квартири. Може один член сім'ї приїде, не обов'язково допустимо всім їхати. Дякую за розуміння", - йдеться у зверненні.

Тим часом російські окупаційні  адміністрації почали масово виселяти громадян України з їх будинків і квартир, під проводом нібито заборгованості за комунальні послуги. Це насамперед стосується людей, які не отримали паспорт громадян РФ. Зокрема, у Старобільську після виселення в такий спосіб законних власників житла туди заселяються громадяни РФ.

Нагадаємо, що на території тимчасово окупованої Луганської області стало помітно "гучніше". Місцями з'явився так званий зв'язок. Окупанти влаштовують п`яні розбірки.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Обмежений в'їзд, перепустки та бавовна": Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк