23.07.2023, 13:01

На окуповані території України приїжджає все більше росіян, - ЦНС

Альона Тихоненко | Всі новини автора
приїзд

На тимчасово захоплені території України переселяється все більше мігрантів з РФ. Зокрема йдеться про заробітчан, які часто приїжджають із сім'ями.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву,]]> передає Час Пік.

Зазначається, що на ТОТ також приїжджають силовики та чиновники. Однак серед мігрантів багато росіян, які переселяються задля роботи. Зокрема багатьох з них наймають працювати будівельниками.

"Оскільки місцеві мешканці відмовляються працювати на ворога, замість них окупанти наймають не лише росіян, але й громадян Республіки Білорусь та інших країн", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що подібна ситуація в Сєвєродонецьку Луганської області. Місцеві відмовляються працювати через відсутність зарплат, а працівникам, які приїжджають із сусідніх населених пунктів, одразу говорять, що їхньою оплатою праці буде те, що вони самі заберуть з будинків.

За даними ЦНС, заробітчани та держслужбовці приїжджають не самі, а зі своїми сім'ями. Через це в багатьох містах суттєво підняли ціни на житло. 

"Громадян України при цьому піддають депортації або змушують прийняти російську ідентичність", — зазначили в ЦНС.

Також у Центрі національного спротиву додали, що так РФ намагається замінити місцеве населення окупованих територій на російське, яке більш лояльне до російської влади. Такі дії відповідають ознакам геноциду.

Раніше повідомлялось, що росіяни доставили громадян Узбекистану нібито для ремонтних робіт в окупованій Донецькій області, а зрештою - відправили воювати.

Нагадаємо, що до окупованого Бердянську також приїжджають росіяни "для пошуку легких грошей". Місцеві отримують багато сумнівних пропозицій щодо виготовлення ворожих документів, однак серед мігрантів багато шахраїв.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Окупанти вивезли ще 100 дітей до РФ з України, - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк