25.07.2023, 08:13

Обстріл цивільних касетними боєприпасами: у Костянтинівці зросла кількість загиблих

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Костянтинівка

Учора російські окупанти обстріляли цивільних жителів Костянтинівки Донецької області. Станом на сьогодні відомо про двох загиблих, серед них — дитина.

Про це ]]>повідомляє ]]>очільник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Час Пік.

Зазначається, що росіяни відкрили вогонь по водоймі, де відпочивали люди. Їх обстріляли зі зброї, яку використовують на полі бою:

"Гатили з РСЗВ "Смерч" з касетними боєприпасами - саме тією зброєю, яка застосовується для "знищення живої сили противника", — йдеться у повідомленні.

Станом на зараз відомо про двох загиблих, серед них — 10-річний хлопчик, який під час обстрілу отримав поранення, несумісні з життям. Ще сім цивільних поранені. Серед них також є діти, стан однієї з них тяжкий:

"Сім поранених (у тому числі четверо дітей - дівчатка 5-ти, 11-ти й 12-ти років і 12-річний хлопчик). Одна дитина серед поранених - важка, її доправили до сусідньої області для надання висококваліфікованої медичної допомоги. Стан решти дітей задовільний", — додав Кириленко.

Очільник ОВА закликав батьків евакуюватися разом з дітьми, подбати про їхню безпеку, тому що ворог продовжує вести війну проти цивільних людей. Також він зауважив, що для евакуації надають усе необхідне.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У мережі повідомляють про "бавовну" в окупованому Донецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк