27.07.2023, 16:35

"Український В'єтнам": прикордонники показали, як воюють у Серебрянському лісі на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Невтомний вогонь артилерії та штурми позицій – ось із чим стикаються українські захисники на позиціях у Серебрянському лісі Луганської області.

У пресслужбі Державної прикордонної служби України показали, за яких умов доводиться тримати оборону, які переваги мають українські сили оборони та чим відповідають на атаки росіян військові ДПСУ, передає Час Пік.

На відео бійці показали, як застосують міномет 82 калібру для обстрілу російської переправи. Через нетипові для Донбасу природні умови - гори, ліс, болота, прикордонники, які успішно тримають тут оборону поряд зі Збройними силами України, вже встигли прозвати цю територію "українським В'єтнамом".

Зазначається, що однією особливістю цієї ділянки фронту є річка Сіверський Донець. Українські позиції розташовані по обидва боки, через що військовим доводиться постійно переправлятися через водну артерію.

Як відомо, у Серебрянському лісі на Луганщині постійно тривають бої. 24 липня заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ у районі Серебрянського лісу.

З боку Луганщини найбільш запеклі бої продовжуються на трьох напрямках. Зокрема, гаряче у районі Сватове, на Куп'янському напрямку Харківської області та поблизу Кремінної – Лимана.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: В Україні запустили у серійне виробництво новий безпілотний комплекс Sirko

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк