13.09.2023, 09:41

Окупанти вирішили залишити в "ЛНР" і "ДНР" 15 шахт зі 114

​​​​​​​Оккупанты решили оставить в "ЛНР" и "ДНР" 15 шахт из 114

На захоплених росіянами територіях Луганської та Донецької областей вугільна промисловість знаходиться на межі повного знищення. Зі 114 шахт окупанти вирішили залишити лише 15, решту визнали "нерентабельними".

Близько 100 шахт визнано росіянами нерентабельними. У профільному міністерстві РФ заявили, що кількість вугледобувних підприємств у так званих "ЛНР" та "ДНР" вирішено скоротити зі 114 до 15. Про це повідомляє Луганська ОВА, передає Час Пік.

"Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники. Спочатку примусовою мобілізацією, коли, наприклад, на шахті "Червоний партизан" ледве збирали по шість чоловіків у зміну.

Багато вугледобувних підприємств зупинили через багатомільйонні борги за електропостачання. Обіцяли, що світло на росії буде дешевшим? Але вугілля виявилося взагалі нікому не потрібним", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

"Свої шахти в Ростовській області угандошили, дісталися до українських...", "Прийшли визволителі й все стало нерентабельним. Тепер у чоловіків єдина доступна "робота" замість шахт це йти на фронт", "Ні роботи, ні грошей тепер у шахтарів. На передову за пуйла виштовхнуть. Для цього шахти і закривають", "Хочеш їсти, йди воюй. Закрите затопити, що зверху попилити і на брухт", "Що хотіли, те й отримали...", - пишуть у коментарях українці.

Як зазначив український журналіст Денис Казанський, сьогодні на нечисленних діючих шахтах Донбасу, що залишилися, банально немає кому працювати. Шахтарів мобілізували й відправили на фронт, використовуючи у "м'ясних штурмах".

На YouTube-каналі ]]>Denis Kazanskyi ]]>опубліковано свіжий сюжет про те, як РФ знищує вугільну промисловість Донбасу.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк