16.09.2023, 08:03

Андріївка – це плацдарм для оточення Бахмута – 3-я ОШБр

Андреевка – это плацдарм для окружения Бахмута - 3-й ОШБр

Вранці 15 вересня стало відомо про те, що ЗСУ під час штурмових дій взяли під контроль село Андріївка на Донеччині та продовжують наступ. У ЗСУ пояснили важливість взяття під контроль цього населеного пункту.

Андріївка – це плацдарм для оточення Бахмута. Бої за це село були дуже складними. Для утримання Андріївки окупанти постійно підтягували резерви. Про це повідомив заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін.

"Чому Андріївка була настільки важливою для нас?

В першу чергу Андріївка - це повний контроль над залізницею, яка є опорною лінію для подальшого наступу. Тобто вона є необхідним плацдармом для просування далі", - зазначив Жорін.

Внаслідок бойових дій село Андріївка повністю зруйноване.

"Звільнено... На жаль, вона в такому стані, що я не впевнений, що там можна десь закріпити флагшток...

Самої Андріївки там вже немає. Давайте констатувати факт: вона повністю знищена. Але як місцевість, квадрат – важлива.

Це важливий крок, після якого можна робити ще кроки, щоб оточувати...", - сказав прес-офіцер третьої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону.

Після перемоги України операція зі звільнення Андріївки на Бахмутському напрямку увійде до підручників з військового мистецтва. Таку думку висловив спікер Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі "Ми-Україна".

"Попередні підсумки вражають - і трьох комбатів знищили, і начальника розвідки, і практично повністю знищено піхоту ворожу. Я так розумію, там і техніки було захоплено... Якщо хтось виживе з ворогів - це буде поповнення обмінного фонду", - сказав Братчук.

Прес-служба 3-ї ОШБр оприлюднила відео з коптера зі звільненого населеного пункту. Бійці підняли в небо БПЛА з гучномовцем й командир 2-го штурмового батальйону оголосив ворогові ультиматум: полон чи смерть. Внаслідок цієї бойової операції частина оккупантів здалася в полон.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк