23.09.2023, 07:31

"Серед поранених - два генерали": Буданов прокоментував удари по російському штабу в Севастополі

Віктор Білий | Всі новини автора

Внаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі, яка була здійснена 22 вересня, загинули щонайменше 9 осіб, а поранення отримали 16. Серед них - російські генерали.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у коментарі Голосу Америки, передає Час Пік.

"Серед поранених — командувач угрупуванням генерал-полковник Романчук, у дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант Цеков непритомний. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі" – вони не входять до того переліку, який я вам озвучив", - сказав Буданов.

Олександр Романчук – командувач угрупуванням російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков – командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР поки що немає.

Крім цього, начальник ГУР не став відповідати на запитання, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту РФ використовували ракети західного виробництва.

На питання, яку роль у плануванні удару відіграли партизани та місцеві жителі, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел.

"Зрозуміло, що агентурні джерела – одні з основних", – додав він.

Раніше в ЦНС розповіли, хто допоміг атакувати штаб Чорноморського флоту.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Виють сирени, багато швидких": Окупанти повідомляють про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту - фото, відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк