13.10.2023, 08:46

"Росіяни перебільшують свої успіхи поблизу Авдіївки": ISW про обстановку на фронті

бойові дії

Російським військовим не вдалося досягти значного прориву поблизу Авдіївки Донецької області. Однак у пропагандистських джерелах перебільшують досягнення окупантів.

Тим часом Сили оборони України просунулися на двох напрямках, інформує Час Пік з посиланням на]]> Інститут вивчення війни (ISW).]]>

За словами аналітиків, росіяни не здобули значних досягнень під Авдіївкою і навряд чи це зроблять. Натомість в пропагандистських джерелах перебільшують їхні успіхи:

"Російські джерела стверджували, що російські сили намагаються створити котел навколо українських сил в Авдіївці, але швидко визнали, що нинішній прогрес є повільним", — йдеться у повідомленні.

Так званий глава Донецької псевдореспубліки Пушилін заявив, що рано говорити про "повномасштабний вихід [українців] з міста". Один з російських блогерів стверджував, що військові РФ просунулися на 12 км у напрямку Авдіївки, хоча геолокаційні кадри свідчать про те, що це не відповідає дійсності - росіяни просунулись обмежено. 

Окрім того, ці кадри вказують на те, що загарбники втратили частину бронетехніки. Як зазначають аналітики, Росія, імовірно, буде й надалі перебільшувати успіхи своїх військових.

Тим часом українські військові продовжують просуватися на двох напрямках. Зокрема йдеться про район Бахмута та південь Запорізької області.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У ВСУ підтвердили пошкодження російського корабля "Павел Державін" біля окупованого Севастополя: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк