30.10.2023, 11:32

Кремль віддав Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне під повний контроль Татарстану – ЦНС

Рубежное / Фото: ТАСС

Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне під повний контроль свого суб'єкта – Республіку Татарстан.

Делегація з Татарстану на чолі з її прем'єр-міністром здійснила незаконний візит на тимчасово окуповані території Луганської області. Особливу увагу вони приділили місту Лисичанськ. Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Делегація зробила низку офіційних заяв "про реалізацію показових проєктів, які мають демонструвати "відновлення інфраструктури" та ініціювання будівельних проєктів у регіоні".

Для "відновлення" зруйнованих обстрілами міст планують завозити робітників із Татарстану. Для їх розміщення окупаційні адміністрації будуть виділяти житло, яке раніше окупантами було визнано як "безгосподарне", тобто, "віджате" в українців, які не схотіли жити в окупації.

"Разом з тим Татарстан курує програму за якою має перевиховати місцеву молодь та зробити з них сучасних "яничар". Так лише протягом жовтня близько двохсот дітей були вивезені до казанського табору "Заречье", де разом із заходами націленими на зміну їх національної самоідентифікації також проводився фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). Не виключено, що надалі дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Як зазначає Центр національного опору, в рамках цієї політики Татарстан фінансуватиме відкриття в окупованих містах центрів тестування за програмою "готов к труду и обороне (ГТО)" – осучасненою російською формою спортивно-парамілітарного виховання молоді з обов’язковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях як "Юнармия" чи молодіжний актив путінської партії "Єдина Росія".

Нагадаємо, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне понад півтора року перебувають в окупації. Видимість "відновлення" створюють лише у Сєвєродонецьку. Після приходу "руського миру" місто Рубіжне перетворилося на суцільні руїни, а жителі, що повернулися до Лисичанська, жахаються від побаченого.

Тим часом, російські пропагандисти невпинно клепають сюжети про те, як Татарстан "відроджує" агломерацію Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне та "піклується" про місцевих жителів.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк