29.10.2023, 13:10

"Було бажання просто їхати із заплющеними очима": в мережі розповіли про ситуацію у Лисичанську

в сети рассказали о ситуации в Лисичанске

Лисичанськ понад півтора року окупований російськими військами. Жителі, які довгий час не були у рідному місті, жахаються, побачивши "звільнений" Лисичанськ.

Російські пропагандисти не втомлюються розповідати, як Татарстан "допомагає у відновленні" Лисичанська. За фактом - за більш ніж півтора роки окупації у місті особливо нічого не змінилося, повідомляє Час Пік.

Наслухавшись казок про "відновлення" міста, "масове повернення жителів" та життя, яке нібито "налагоджується", деякі місцеві жителі планують повертатися у залишений перед окупацією Лисичанськ. Але приїхавши "на розвідку", вони жахаються від побаченого.

"Не була в рідному місті з березня 2022 року, морально себе підготувала, але побачене... Проїхали все місто з Березового до РТІ, було бажання просто їхати із заплющеними очима...", - пише мешканка Лисичанська в одному з регіональних чатів у Telegram.

Нещодавно у мережі з'явилися свіжі відео з окупованого Лисичанська. Впадає в око відсутність людей - місто похмуре, безлике та безлюдне. Життя у "звільненому" Лисичанську наче завмерло з приходом "руського миру".

Як повідомляють у мережі, окупаційна адміністрація Лисичанська рапортує, що ведуться роботи з відновлення водо-, газо- та електропостачання. Але, всі роботи, за великим рахунком, мають показовий характер.

Як повідомляє Telegram-канал "]]>АРТЮХ]]>", Путіну доповіли, що т.зв. "ЛНР" готова до опалювального сезону на 99%.

Насправді – жителі Лисичанська та сусідніх Сєвєродонецька та Рубіжного запасаються буржуйками. У Лисичанську показове підключення одного будинку до встановленої котельної закінчилося конфузом - "апаратура" пропрацювала лише добу та зламалася...

В окупованому Лисичанську досі не скрізь є електро- та водопостачання. В районі заводу РТІ мешканці давно не пам'ятають, що таке жити з електрикою. В обіцянки вже не вірять, хто має можливість - запасаються генераторами. І, судячи з повідомлень у мережі, електрики багатьом доведеться чекати ще довго...

"На РТІ розграбовані всі трансформаторні будки, вкрадено всю мідь. Доведеться їх відновлювати. Місцеве населення саме собі підклало свиню", - пишуть в одному з регіональних чатів.

Багато лисичан давно не бачили води в кранах. Кажуть, що подекуди вода "вичавлює" на нижні поверхи...

При цьому, як повідомляють у мережі, мешканці щомісяця отримують квитанції про оплату ЖКП. Нарахування за "надані послуги" здійснюються регулярно. Людей нібито платити не змушують, просять "платити по можливості". При цьому, неоплачені борги нікуди не діваються - продовжують зростати...

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк