20.10.2023, 14:31

"Люди наче вимерли": У мережі з'явилися свіжі відео з окупованого Лисичанська

оккупированный Лисичанск

У мережі з'явилися нові кадри з окупованого Лисичанська. Судячи з фото та відео, життя у "звільненому" місті завмерло.

Російські пропагандисти захоплено розповідають, як Татарстан самовіддано допомагає відновлювати "звільнений" Лисичанськ та піклується про мешканців міста. Але, за словами самих лисичан, вся допомога зводиться лише до роздачі продуктових наборів, повідомляє Час Пік.

У російських новинах "красиво" показують, як у "підшефний" Лисичанськ із Татарстану йдуть колони фур з гуманітарною допомогою та будівельними матеріалами. За фактом – мало хто з лисичан отримав будматеріали чи домігся, щоб у будинку чи квартирі зробили необхідний ремонт.

Жителі окупованого міста самотужки намагаються підлатати пошкоджене обстрілами житло, щоб вижити без опалення, якого, як вже визнала окупаційна адміністрація, не буде цієї зими.

Де-не-де лисичани бачать міні-котельні, які окупанти встановлюють у місті. Але чи працюватимуть вони взимку й скількох лисичан зможуть обігріти - велике питання...

На кожному відео можна побачити зруйновані будівлі, поранені будинки або руїни. На фото – парк біля Палацу культури імені Володимира Сосюри в районі Скляного заводу.

Впадає в око відсутність людей - місто похмуре, безлике та безлюдне. Життя у "звільненому" Лисичанську наче завмерло з приходом "руського миру".

Російські окупанти, захопивши місто більше року тому, красиво обіцяли створити тут потужний виробничий кластер, планували розвивати туризм й перетворити Лисичанськ на "місто-сад". Насправді, перетворили його на "місто-привид", як і сотні населених пунктів Луганщини...

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк