05.11.2023, 07:23

Удар по суднобудівному заводу в Керчі: пошкоджено корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр"

Удар по судостроительному заводу в Керчи

В окупованому Криму ввечері 4 листопада пролунали вибухи. З'явилася інформація, що на суднобудівному заводі в Керчі є "прильоти".

Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов поспішив заявити про "роботу ППО". Але в місцевих Telegram-каналах з'явилися повідомлення про пожежу на місці "прильоту" та пошкодження військового корабля, повідомляє Час Пік.

Офіційний Telegram-канал Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України підтверджує удар по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" у Керчі.

ВСУ

Міноборони РФ стверджує, що завод було атаковано 15 ракетами, з яких лише одна долетіла до цілі. У відомстві підтвердили факт ураження військового корабля, який зайшов у сухий док заводу ім. Бутоми у Керчі.

Минобороны РФ

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам тактичної авіації, які прицільно вразили суднобудівний завод "Затока" ракетами Storm Shadow. За його словами, на заводі в Керчі стояв один із найсучасніших кораблів російського флоту, який є носієм крилатих ракет "Калібр".

Командующий Воздушными силами Николай Олещук

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зазначив, що поки потрібно дочекатися результатів, щоб знати, чи пішов корабель слідом за крейсером "Москва". За його словами, корабель ще не брав участі у плаванні, його готували до того, щоб вивести в море та атакувати Україну.

За наявною інформацією, від удару постраждав один із найсучасніших військових російських кораблів, побудований в рамках проєкту 22800 "Каракурт" - малий ракетний корабель "Аскольд", спущений на воду лише у 2021 році.

Тим часом, росіяни у Мережі істерять через атаку на Керч та "бавовну" на суднобудівному заводі.

новости соцсетей новости соцсетей новости соцсетей

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк