05.11.2023, 16:50

Удар по Керчі: з'явилися супутникові знімки ураженого заводу та корабля - фото

Віктор Білий | Всі новини автора

У мережі оприлюднено супутникові знімки, на яких можна побачити, як виглядають зараз суднобудівний завод "Затока" та корабель "Аскольд" у Керчі в тимчасово окупованому Криму, по яких вчора вдарили ЗСУ.

Фото Planet Labs опублікував проєкт "Схеми", передає Час Пік.

"За моїми даними, 4 листопада в Керчі в момент вибухів знаходився лише один корабель, здатний нести ракети класу «Калібр», а саме "Аскольд". Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв уже біля причалу і його доводили до розуму, тому що вже в грудні його мають здати", – розповів журналістам капітан 1-го рангу Військово-морських сил ЗСУ у запасі Андрій Риженко.

За його словами, верхню частину "Аскольда" помітно пошкоджено, проте він залишається на плаву.

Нагадаємо, що вчора управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ повідомило про поразку об'єктів морської та портової інфраструктури суднобудівного заводу "Затока" у Керчі. Було вражено ракетний корабель "Аскольд".

Цей носій крилатих ракет "Калібр" є одним із найновіших і сучасних кораблів Чорноморського флоту РФ, який був спущений на воду лише у 2021 році, досі навіть не встиг взяти участь у бойових діях.

Згодом командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив, що корабель "Аскольд" потонув.

Своєю чергою, Міноборони РФ повідомило лише про пошкодження корабля внаслідок ракетного удару ЗСУ по суднобудівному заводу. Росіяни заявляють, що Україна випустила 15 крилатих ракет, одна з яких і пошкодила корабель.

Нагадаємо, що в окупованому Криму ввечері 4 листопада пролунали вибухи. Повідомлялося, що на суднобудівному заводі у Керчі є "прильоти".

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк