09.11.2023, 12:02

"Культуру в маси!": На Луганщині окупанти планують запустити пересувні "культурні центри"

На Луганщине оккупанты планируют запустить передвижные "культурные центры"

Російські окупанти націлилися на підвищення культурного рівня мешканців "звільнених" територій. Вони обіцяють у "нових регіонах РФ" запустити автоклуби.

У т.зв. "ЛНР" до кінця року з'являться три модельні бібліотеки та десять автоклубів у рамках реалізації національного проєкту "Культура". Про це заявив т.з. "міністр культури республіки", повідомляє Час Пік.

Як пишуть пропагандистські ЗМІ, автоклуби функціонуватимуть у населених пунктах, "де немає будинку культури чи концертної зали". Але після того, як українською землею пройшлася російська орда, такі автолуби потрібні в кожному місті чи селі. Як вони розподілятимуть ці 10?

Три бібліотеки... Після того, як окупанти спалили усі книжки у міських та шкільних бібліотеках "звільнених" населених пунктів, чути гучні заяви про появу трьох - просто смішно...

Як пишуть пропагандистські ресурси, автоклуби - це пересувні "культурні центри", обладнані світловим, звуковим та відеообладнанням. Автоклуб легко перетворюється на кінозал та сцену для виступів. А за рахунок обладнання "центрів" інтернетом можна транслювати культурні заходи.

До "визволення" у містах та селах Луганщини люди могли дивитися та слухати те, що їм подобається і хочеться. Їм були доступні всі популярні вітчизняні та зарубіжні пізнавальні канали, завдяки супутниковим тарілкам. Вони могли дивитися будь-який фільм чи концерт...

Наразі мешканці окупованої Луганщини читають та дивляться лише те, що можна і "правильно". І навряд чи в пересувних "кінотеатрах" їм показуватимуть світові кінопрем'єри, а з агітбригадами їздитимуть Кіркоров та Газманов. Швидше за все їм крутитимуть бредятину типу "Ополченочки" або "Сонцепека", а на сцені скакатимуть дівки у кокошниках. Ну, в крайньому випадку, з'явиться "зірка" Чичеріна, яка останнім часом окопалася на Донбасі...

Обіцяне окупантами "процвітання" та "райське життя", мабуть, ще дуже далеко. А поки що "звільненим" мешканцям обіцяють автолавки замість магазинів та аптек, та автоклуби замість Будинків культури та розважальних центрів.

У повоєнні роки в СРСР по районах і селам активно подорожували "кинопередвижки". Ласкаво просимо назад у минуле...

На Луганщине оккупанты планируют запустить передвижные "культурные центры"

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк