02.11.2023, 12:00

СБУ заочно повідомила про підозру російській співачці Чичеріній, яка підтримує дії окупантів

Юлия Чичерина

Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці Чичеріній, яку в РФ називають "символом сражающегося Донбасса".

Служба безпеки України зібрала доказову базу на російську співачку Юлію Чичеріну, яка підтримала збройну агресію РФ. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі. Про це ]]>повідомляє ]]>СБУ, передає Час Пік.

"За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на власному Ютуб-каналі відеозвернення, де закликала військових Сил оборони здаватися у рашистський полон.

Крім того, у своєму виступі Чичеріна погрожувала українським захисникам ув’язненням до російських концтаборів у Сибіру", - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що після теракту в селищі Оленівка у Волноваському районі Донецької області Чичеріна приїхала до окупованого селища й дала там концерт, під час якого закликала місцевих жителів вступати до лав російських загарбників.

"Таку агітацію вона супроводжувала «гаслами», в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь рф", - йдеться у повідомленні СБУ.

У березні 2022 року Чичеріна незаконно прибула в окупований Енергодар й зняла прапор із будівлі місцевої мерії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Чичеріній про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1, ч. 2 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Нагадаємо, російська співачка Юлія Чичеріна вже понад 8 років гастролює виключно у зоні бойових дій в Україні. У РФ її називають "символом сражающегося Донбасса". У 2015 році Чичеріна отримала орден "за заслуги" з рук ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, а у жовтні 2022 р. Путін присвоїв їй звання "заслуженої артистки РФ".

Напередодні 2023 року Чичеріна вкотре "пробила дно" своїм новорічним "привітанням" у YouTube.

СБУ, Чичерина

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк