19.11.2023, 15:14

"Люди виживають у складних умовах": Лисичанськ очима людини, яка не була у місті з 2014 року

Віктор Білий | Всі новини автора
Лисичанск

Лисичанськ Луганської області вже понад рік перебуває під окупацією російських загарбників. Про обстановку у місті місцеві жителі періодично повідомлятимуть у мережі.

Так, на одному з регіональних сайтів з'явилося повідомлення від людини, яка не була у місті з 2014 року, передає Час Пік.

Цитуємо текст повідомлення:

Вчора повернулися із Лисичанська. Не була там із 2014 року. Розкажу, яким його та обстановку загалом побачила я. Першого дня мені здалося, що в місті залишилися лише пенсіонери. Упродовж тижня побачила і молодь, і дітей. Просто люди не ходять містом без діла, виняток – підлітки.

У місті то зовсім тихо, то голосно. Візуально не визначиш що це такого, як у фільмах про війну – ні. Звуки нагадують гуркіт грому, вибухи в кар'єрі, якщо не зіпсувати, то можна спокійно займатися звичайними справами.

Автобуси містом їздять за графіком. Буває та ламаються. Після 17:00 транспорт вже не ходить. Магазини працюють по-різному: хтось до 15, хтось до 19. Багато продукції з Луганська. Ціни як у нас без акцій. Є все, окрім алкоголю.

У місті працює нотаріус, але займати чергу треба рано-вранці, оскільки воно працює на два міста.

Дороги у центрі побиті. На ГТВ, крім АБЗ, дорога не постраждала. За 15 хвилин від центру в приватному секторі є світло, але немає поки води. На ГТВ немає жодних комунікацій, крім газу. Водоканал змінює труби. Поки що воду возить машина.

У квартирах дуже холодно: за теплої погоди у квартирі 12-15 градусів морозу. На деяких балконах стоять генератори, але це дороге задоволення.

Люди до чистоти ставляться по-різному: хтось намагається стежити за собою (це дуже складно без води), хтось немає, тоді мучиться народ в автобусах.

Машини носяться містом на дуже великій швидкості, тому будьте пильні. Настрій у людей (особливо на ГТВ) пригнічений, зрозуміло чому – люди виживають у складних умовах.

Хочеться вірити, що до морозів людям дадуть воду, опалення та світло.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Лайно і сміття наша реальність": Жителі Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного незадоволені життям у "руському мирі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк