03.12.2023, 10:34

Окупанти скасували День Святого Миколая у Старобільську - ЛОВА

Старобільськ

У тимчасово захопленому Старобільську Луганської області росіяни скасували святкування Дня Святого Миколая.

Натомість дітей вітатиме татарський Дід Мороз, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу ]]>Луганської ОВА.

За її даними, святкування Дня Святого Миколая скасували у всіх навчальних закладах окупованого Старобільська. Пояснили це тим, що це суто українське свято.

Натомість до дітей завітає татарський Дід Мороз:

"Дітей вітатиме, зокрема, Киш Бабай з Татарстану, якому надали так зване шефство над деякими окупованими громадами Луганщини", — йдеться у повідомленні.

Один Киш Бабай уже виступив другого грудня на виставці народного господарства, на яку примусово вивезли дітей з Луганщини.

Раніше у Луганській ОВА повідомили про те, що упродовж осінньо-зимового періоду на цю виставку до Москви потрібно відправити 10 тисяч дітей. Охочих зовсім небагато, оскільки добиратися туди потрібно власним коштом:

"Після перших відряджень охочих стає ще менше. Власним коштом кожному необхідно дістатися до Ростова. Там чекає поїзд – один на дітей з чотирьох окупованих областей. Стоїть, доки не зберуться усі. Хто приїхав перший, може очікувати й добу. З їжі – виключно сухпайки. У зворотному напрямку – теж саме", — зазначили в ЛОВА.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Бариги вийшли на "полювання": хто та навіщо "скуповує" квартири в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк