13.12.2023, 17:28

За рубежами стежать додаткові патрулі, за луганчанами – спеціальні камери, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Рубіжному росіяни влаштували облаву на дезертирів, а в Луганську - встановлюють відеокамери із системою розпізнавання особистості.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА у Фейсбук, передає Час Пік.

Зазначається, що в Рубіжному окупанти організували додаткові патрулі.

"Вони розшукують дезертирів, а також перевіряють цивільне населення. Виявляють чоловіків, придатних до фронту. Місцевий пологовий будинок облаштовують під військовий шпиталь", - йдеться у повідомленні.

Також у соціальних мережах активно обговорюють так званого "голову" Рубіжного, підозрюваного в колабораціонізмі Сергія Хортіва:

"У місті ожеледиця, люди змушені одягати шкарпетки на взуття, щоб не убитися, а влада нічого не робить".

"Так Хортіва начебто зняли. Без права підпису зараз. Приїжджали перевіряльники інкогніто. Спілкувалися з людьми".

Також у пресслужбі зазначили, що в окупованому Луганську росіяни почали встановлювати камери відеоспостереження з можливістю розпізнавання обличчя.

"Такими системами облаштовані великі міста Росії, що дозволяє ФСБ тримати населення під тотальним контролем. Використовуючи таку систему, можна встановити не лише стать та вік, а й особу людини", - повідомили в ОВА.

Нагадаємо, що росіяни прагнуть контролювати всі сфери життя населення, зокрема й зв'язку. Так, у Луганській області вони знову почали обходити вдома і перевіряти документи.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк