06.01.2024, 14:15

Обстріли, "робота" з молоддю, катівні та ставлення до колаборантів: Лисогор про ситуацію на Луганщині

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російські війська продовжують масований обстріл деокупованої території Луганської області, а на захопленій території окупанти насаджують традиції "руського миру" та активно "працюють" з дітьми та молоддю.

За останні дні окупанти посилили обстріли та авіанальоти на деокуповані населені пункти Луганщини. 548 російських снарядів прилетіло по деокупованій території за минулу добу. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

Окупанти зазнають великих втрат, лікарні у прифронтових районах заповнені пораненими. За словами глави Луганщини, у Серебрянському лісі одну з бригад окупантів було знищено майже повністю – її довелося виводити. В той же час, противник готується до нових штурмів, підтягує резерви.

"При організації штурмів ворог застосовує все більше техніки, тому що спроби просунутися вперед виключно піхотою жодного результату йому не принесли", - повідомив Лисогор.

Дедалі більше "мобіків" відмовляються йти на смерть, тому окупанти перебудовують катівні, які використовували для тортур над українцями, для своїх військових.

"Люди на тимчасово окупованих територіях чудово бачать відношення окупантів до них. До того ж вони бачать як терористична держава поводиться зі своїми військовими. Нещодавно ми отримали інформацію, що в Суходольську замість колонії окупанти хотіли створити катівню для утримання непокірних. Втім, так вийшло, що найближчим часом вони її звільняють заарештованих і вже будуть наповнювати її своїми військовими, які відмовляються йти на мʼясні штурми", - розповів Лисогор, повідомив в ефірі "Еспресо".

Підсилюють окупанти й "роботу" з молоддю на захоплених територіях. У т.зв. "ЛНР" окупаційна адміністрація наказала створити у кожній діючій школі та комунальних закладах осередки пропаганди – так звані "музеї СВО".

"Туди завозитимуть виставки з російським спорядженням та формуватимуть стенди з місцевими зрадниками, аби посилити для юнаків і дівчат міф про підтримку окупації місцевими.

Днями подібна експозиція вже розпочала роботу в Сватівському краєзнавчому музеї. Колаборанти намагатимуться зробити її відвідування обов’язковим", - повідомив Лисогор.

При цьому жителі окупованих територій так і не стали "своїми" для РФ, а до колаборантів росіяни ставляться як до зрадників.

Артем Лисогор розповів про ситуацію на Луганщині станом на ранок 6 січня:

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк