07.01.2024, 15:15

Померла відома волонтерка з Сєвєродонецька, яка пройшла російський полон

Вчора, 6 січня, померла відома волонтерка з Сєвєродонецька Луганської області Вікторія Рей (Кононова). Вона займалася допомогою українським військовим в окупованому місті ще 2014 року. Жінка пройшла російський полон та вийшла з нього з українським прапором на плечах, яким росіяни витирали ноги.

Про смерть жінки повідомив її чоловік на сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Сьогодні шостого січня 24 року Бог забрав мою дружину Вікторію. У тяжкій битві з раком підшлункової та з наслідками попередніх операцій вона прожила останній рік. Для мене вона була частиною серця, частиною моєї душі, моєю коханою жінкою, моїм світом", - написав він. 

З 2014 року Вікторія разом із Олександром Кононовим активно займалися волонтерською діяльністю: допомагали військовослужбовцям батальйону "Айдар", які тоді брали участь в обороні Сєвєродонецька та околиць - розвозили їжу, медикаменти та інші необхідні речі на передові позиції військових. Того ж року подружжя потрапило в полон.

Ось як в інтерв'ю Вікторія описувала це:

"Так, ми з чоловіком потрапили в полон 22 липня. Символічно, адже саме цього дня звільнили наш рідний Сєвєродонецьк. Ми на той час кілька днів були в дорозі з розташуванням армії. Фінальним завданням було підбадьорити іменними посилками від рідних бійців, які були в районі Веселої Тарасівки, але як проїхати туди ніхто не знав, безлад був такий, що на нашому блокпості не могли сказати, хто далі: свої чи чужі... У результаті під Ювілейним натрапили на "сепарів".

У червні 2015 року Вікторію було нагороджено орденом "За мужність".

Читайте також: У мережі з'явилися світлини, на яких можна побачити "процвітаючий" Сєвєродонецьк - фото

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк