08.01.2024, 10:40

На окупованій Луганщині школярів змушують складати іспити за російськими стандартами, - ЛОВА

школа

На території тимчасово окупованої Луганської області школярів змушують складати іспити за російськими стандартами.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Так, за даними ЛОВА, у Сватівському районі школярі мають складати "єдиний державний іспит", хоча раніше анонсувалося, що до 2028 року він не є обов'язковим для вступу до російських вишів.

"Здавали його на свій вибір, але попередні два літа бажаючих було небагато. Так, у 2022-му – трохи більше двохсот представників серед усіх випускників захоплених ще у 2014 році територій. Минулоріч записалася на нього трохи більша кількість осіб, але ненабагато", - зазначають у ЛОВА.

У 2024 році школярам фактично не залишають вибору. Списки "охочих" складати "єдиний державний іспит" вже формуються.

"Тепер, за півроку до закінчення школи, у Сватовому почали змушувати складати цей необов'язковий іспит - в чергу вже включили 97 осіб. Майже половину від загальної кількості бажаючих по всій так званій "ЛНР" півтора роки тому. Показова робота пропаганди", - додають в адміністрації.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: У мережі з'явилася свіжа добірка кадрів з окупованого Сєвєродонецька - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк