12.01.2024, 13:33

Снігова гроза: Мешканці Києва та Чернігова спостерігали рідкісне метеорологічне явище

Иллюстративное фото / Открытый источник

У столиці України ввечері 11 січня вирувала снігова гроза. Мешканці Києва та Чернігова спостерігали досить рідкісне для зими метеорологічне явище.

Ввечері 11 січня мешканці Києва стали свідками рідкісного метеорологічного явища – снігової грози, яка супроводжувалася сильним громом та яскравими блискавками. Схожі погодні умови спостерігалися й у Чернігові, повідомляє Час Пік.

Гучні звуки, схожі на вибухи, налякали багатьох. У соцмережах кияни почали обговорювати те, що відбувається, та викладати у Мережі кадри, зняті в різних куточках Києва.

Синоптикиня Наталія Діденко поспішила заспокоїти українців та пояснила те, що відбувається. За її словами, таке рідкісне для зими явище називається у метеорології – снігова гроза.

"Справді, схоже, це була гроза.

Взимку вкрай рідко, але буває.

Нас якраз проходить атмосферний фронт.

Повітря суне холодне, тобто, атмосфера заповнюється холодним північним повітрям, яке зіткнулося із вологими потоками атмосферного фронту.

Зіткнення спровокувало грозу.

Називається в метеорології - снігова гроза, коли замість дощової зливи йде сніг", - ]]>написала ]]>Наталка Діденко у Facebook.

Незважаючи на рідкість снігової грози, синоптикиня закликала не пов'язувати це явище із "забобонами, прикметами та народними страшилками".

"Рідкісне явище, зрозуміло, приваблює подібні речі, але ж ми - досвідчені, мудрі, загартовані і довіряємо лише зʼясованим і перевіреним фактам", - написала синоптик.

У ніч проти 12 січня у Києві випала значна кількість снігу. Як ]]>повідомляє ]]>КМДА, вранці на столичні дороги виїхало 279 одиниць снігоприбиральної техніки "Київавтодор". Крім того, 597 працівників "Київзеленбуду" та 37 одиниць техніки розчищають від снігу парки, сквери та бульвари. Сніг на тротуарах прибирають 417 працівників "Київавтодору", також спецтехніка працює у дворах та прибудинкових територіях.

Довідка: Снігова гроза - досить рідкісне метеорологічне явище, гроза, що відбувається в зимовий час при мінусових значеннях температури повітря. В разі снігової грози при цьому замість зливи випадає зливовий сніг, крижаний дощ або крижана крупа (замерзлий дощ).

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк