19.01.2024, 07:18

Складна гуманітарна ситуація, підготовка до виборів, збільшення числа "мобіків": що відбувається на окупованій Луганщині

что происходит на оккупированной Луганщине / Иллюстративное фото

На Луганщині тривають важкі бої. Російські окупанти активізувалися й посилили тиск, використовуючи бронетехніку, авіацію та дрони. Тим часом на окупованій території триває підготовка до "виборів Путіна".

На окупованій території Луганської області покращення гуманітарної ситуації не спостерігається. Роботи немає, ціни високі. У прифронтових містах великі проблеми зі зв'язком та інтернетом, більш як половина місцевих жителів досі живе без електроенергії, водопостачання та опалення, повідомляє Час Пік.

Як зазначив голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко, є інформація, що російські війська накопичують сили, фіксується значне збільшення "мобіків". Проте, за його словами, ситуація залишається контрольованою.

В окупованих містах Луганщини останнім часом значно побільшало свіжомобілізованих окупантів із певних регіонів РФ. Про це повідомляє український військовий Артем Карякін (він же "Східний"), який 8 років прожив в окупації та пішов воювати за Україну у 2022 році.

За інформацією Луганської ОВА, окупанти зазнають великих втрат. Практично щодня у шпиталі "ЛНР" надходять сотні поранених росіян. Місцеві лікарні переповнені, а от лікуватись у РФ відпускають далеко не всіх.

"Туди доправляють лише із важкими пораненнями – тих, хто вже не повернеться на фронт. А також тих, хто зможе домовитися.

Всіх інших після нетривалого відновлення повертають до "м’ясних" штурмів. У кращому для них випадку ці особи знов завітають до шпиталю", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні.

Тим часом окупанти на Луганщині активно готуються до "виборів Путіна", збирають підписи, часто купуючи їх за будь-яку допомогу нужденним. І якщо люди без російського громадянства на кожному кроці стикаються з різними обмеженнями, то на виборах окупанти дозволили голосувати навіть за українським паспортом.

Як повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, на окупованій території регіону катастрофічно не вистачає лікарів, дефіцит ліків, лікарні переважно займаються пораненими російськими військовими. Наприклад, жителі окупованого Алчевська обурені якістю медичного обслуговування.

Роман Власенко та Артем Лисогор розповіли про ситуацію на окупованій Луганщині:

Читайте також: "Ілюзія життя": У мережі розповіли про ситуацію в окупованому Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк