19.01.2024, 22:13

Так зване міністерство "ЛНР" видало новий наказ про "військовий облік", який стосується жителів "трикутника"

лнр

На територіях тимчасово окупованої Луганської області почав діяти січневий наказ так званого міністерства "ЛНР". Стосується він "взяття на військовий облік" жителів всіх без виключення населених пунктів.

Цю інформацію оприлюднили в регіональному ТГ-каналі "]]>східний]]>", передає Час Пік.

Новий наказ міністерства освіти й науки так званої "ЛНР" "Про взяття на військовий облік" виданий 12.01.2024 року. 16 січня його вже було надіслано освітнім організаціям "звільненої" Луганщини. 

Дане розпорядження від окупантів отримали не тільки в захоплених у 2014 році населених пунктах.

"Він стосується і нових,  включно з прифронтовими: Лисичанськом, Сєвєродонецьком, Рубіжним, Кремінною, Сватовим, а також тиловими: Біловодськом, Старобільськом, Новопсковом, Станицею Луганською тощо", - йдеться у повідомленні.

Постановкою на військовий облік загарбники зайнялися досить активно. Причому не тільки молодих людей, а загалом усіх жителів окупованої Луганщини.

У багатьох бюджетних організаціях встановлено терміни виконання цього наказу. Також шириться інформація про можливі проблеми з отриманням будь-яких російських документів без військового обліку.

Як повідомлялось раніше, у "ЛНР" останнім часом значно побільшало свіжомобілізованих окупантів із певних регіонів РФ. За інформацією Луганської ОВА, окупанти зазнають великих втрат. Практично щодня у шпиталі надходять сотні поранених росіян. Місцеві лікарні переповнені, а от лікуватись у РФ відпускають далеко не всіх.

Так, у захопленому Біловодську Луганської області відбулися шокуючі події, які стали наслідком конфлікту та беззаконня, що панують у цьому регіоні. Два представники окупаційних сил вирішили влаштувати собі "відпустку", яка обернулася ампутацією кінцівок та подальшим поверненням "на нуль".

Читайте також: "Кримінальні порушення, алкоголь та наркотики": Серед окупаційного війська зростає деморалізація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк