24.01.2024, 11:18

"Цифровізація на окупованій Луганщині": Інтернет лише за однієї умови та таксофони із минулого

вапролд

У тимчасово окупованих населених пунктах Луганщини триває "цифровізація по-російськи". У Старобільську проводитимуть інтернет лише власникам паспортів РФ, а у містах "трикутника" встановили таксофони із минулого.

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

"Щоправда, щоб жителям Старобільська провести провідний інтернет, спочатку потрібно отримати паспорти РФ, а потім – документи на право власності домоволодінням російського зразка", - йдеться у повідомленні.

Проте, у профільному міністерстві РФ упевнені, що окуповані території отримують від Росії найкращі цифрові розробки й швидко інтегруються у цифровий простір.

Але поки що населення захоплених прифронтових міст має не рішення, а відпрацьовані таксофони. 

За відсутності інтернету та мобільного покриття окупанти спробували вирішити проблему встановленням дротового зв’язку: двох-трьох таксофонів по території кожного з міст – Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної.

"Апарати фірмові – ті, що були декілька десятків років тому встановлені "Укртелекомом", а із настанням мобільної ери демонтовані й відправлені на склад. Загарбники їх повернули із минулого", - наголосили у ЛОВА. 

Тим часом на території окупованої Луганщини вже другий рік залишається не вирішеною проблема підтоплення населених пунктів ґрунтовими водами. Замість кардинальних дій окупаційна влада просто запроваджує режим НС.

Читайте також:

"Тепер не страшно ночами": Влада Сєвєродонецька похвалилася, що у місті з'явилося вуличне освітлення

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк