26.01.2024, 22:52

"Дружній" Татарстан вже не той, або Як обіцянки окупантів про оплату "комуналки" в Лисичанську виявилися черговою байкою

лисичанск

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області жителі стикаються з несподіваним поверненням оплати за електроенергію після раніше поширених чуток про те, що Татарстан візьме на себе всі комунальні витрати. Ці обіцянки, рекламовані російськими пропагандистами, виявились, як завжди, казками.

Про це пишуть люди у місцевих сепаратистських чатах, передає Час Пік.

У місцевій групі мешканці обговорюють отримані попередження про відключення електроенергії через несплату. Один з учасників чату звертається за порадою:

"Підкажіть, якщо принесли попередження про відключення світла, якщо не оплачував, то треба платити чи ні? У Лисичанську говорили платити не потрібно за світло до весни", — йдеться у повідомленні.

Ситуація загострилася, коли явно фантастична обіцянка про фінансування Татарстаном обернулася звичайною байкою. Жителям Лисичанська тепер доводиться стикатися з реальною необхідністю сплати космічних рахунків за електроенергію, щоб уникнути відключення світла.

Таку відповідь отримав користувач мережі:

"Там багато народу кричало, волосся рвало на грудях, що Татарстан за нас усіх заплатив!!!! Але в результаті йдуть ці грамотеї на звірку в інстанції, скільки кому платити .... Якщо ви хочете, щоб вам світло відключили, взагалі не морочтеся з приводу оплати за використану електроенергію. Просто чекайте... А якщо хочете прийшовши додому ввечері світло включити, по-перше потрібно думати своєю головою, а не слухати бабусь, по-друге, прямий у понеділок бігти і заплатити за всі ті кіловати, які намотали. .. Ну як це зробити Я думаю ви знаєте... Удачі. І так, за вас і за інших ніхто нічого не платив... Усе самі, самі", — йдеться в повідомленні.

Цей випадок яскраво демонструє розрив між пропагандистськими обіцянками та реальністю життя на окупованих територіях, де місцеві жителі змушені спиратися на власні сили, незважаючи на обіцянки допомоги зі сторони.

У публікації використано інформацію з ТГ-каналу "]]>Трикутник]]>".

Читайте також: На Луганщині триває проблема підтоплень ґрунтовими водами: у Борівському затопило 300 будинків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк