26.02.2024, 08:39

Без пенсій: колишні працівники Сєвєродонецького "Азоту" не можуть підтвердити пільговий стаж в окупації

азот

Співробітники заводу "Азот", які залишилися у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, не можуть оформити повноцінних російських пенсій. Незважаючи на "шкідливий" стаж, вони можуть розраховувати хіба що на мінімальні виплати.

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

"Колишні співробітники Сєвєродонецького "Азоту" при оформленні російських пенсій не можуть підтвердити пільговий стаж, який вони заробляли на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці. Бо таких документів у захопленому місті, за словами окупаційної адміністрації, немає", - йдеться в повідомленні.

На руїнах хімічного підприємства розміщено відповідні оголошення.

Тепер колишні співробітники не зможуть отримувати повноцінні пенсії відповідно до стажу та умов праці. Вони можуть розраховувати виключно на мінімальні пенсії за віком.

Варто зазначити, що пенсіонери в окупованому місті не мають інших можливостей для виживання, крім пенсійних виплат. Російські "волонтери" самі визнають, що в Сєвєродонецьку дуже багато нужденний людей, які живуть у  нелюдських умовах.

Читайте також: Частина Луганщини піде під воду? Окупанти відкрили "скриню Пандори", що може призвести до незворотної катастрофи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк