04.03.2024, 10:28

"Почалися чистки": На окупованій Луганщині звільняють директорів шкіл, які не виправдали довіру окупантів

На оккупированной Луганщине увольняют директоров школ, не оправдавших доверие оккупантов

На окупованій Луганщині "визволителі" продовжують політику, спрямовану на "зомбування" та мілітаризацію українських дітей. Важлива роль у цьому процесі відводиться викладачам та керівникам освітніх установ. Тих, хто не справився - знімають.

На окупованій Луганщині звільняють директорів шкіл, які не виправдали довіру окупантів. Їх діяльність перевіряють спеціальні інспектори, які прибули з РФ, повідомляє Час Пік.

Російські окупанти ведуть активну пропаганду на "звільнених" територіях Луганщини. Інформаційній та наочній агітації приділяють особливе значення. "Зомбуванню" піддають навіть дітей дошкільного віку. Наприклад, у дитячих садках окупованого Сєвєродонецька з'явилися "священні куточки", де діти можуть "помилуватися" символікою РФ і т.зв. "ЛНР".

Дітей початкових класів на окупованому Донбасі, під гімн РФ та підняття триколору, посвячують в "орлята Росії". А в школах та дитсадках проводять "розмови про важливе".

"Розмови про важливе" - це півгодинна класна година, яка проводиться першим уроком по понеділках в усіх російських школах. Зараз такі "патріотичні розмови" зобов'язали проводити й на захоплених українських територіях. А з 1 вересня 2024 року всі освітні організації на ТОТ зобов'язані будуть вивішувати російський триколор на своїх будівлях або встановлювати його на своїй території.

На окупованій території Луганщини всіх працюючих освітян перевіряють на "ідейність". Особлива увага окупантів до вчителів, які розпочали свою трудову діяльність ще до 21 лютого 2014 року. Перевіряють й діяльність директорів шкіл.

Наприклад, в Алчевську почалися "чистки" директорів шкіл. Директорів, що не виправдали довіру, окупанти легко замінюють новими. З колаборантами окупанти не церемоняться...

"Критерій перевірки один - якість предмета "Розмови про важливе". Інспектори побачили, що далеко не в усіх школах слідують інструкції з проведення таких уроків. Крім лекцій про велич росії та згубний захід, необхідність "сво" та демонізацію всього українського, має бути дотриманий ритуал поклоніння триколору - діти зобов'язані його урочисто внести та заспівати гімн. Виявляється, у багатьох школах роблять це "ха-ла-тно"! Як підсумок - новий директор школи. В особливих випадках навіть з Росії привозять", - повідомляє Telegram-канал "]]>Сєвєродонецьк | ЛХС]]>".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк