16.05.2024, 12:16

Влада "ЛНР" планує відправити дітей на відпочинок до РФ: куди хочуть вивезти дітей

Власти "ЛНР" планируют отправить детей на отдых в РФ

Окупаційна влада "ЛНР" вже кілька років під різними приводами вивозить дітей на територію РФ. Це літо не стало винятком. Дітей з окупованої Луганщини планують відправити на оздоровлення.

Відпочинок дітей організовуватимуть російські регіони-шефи. Можна навіть не сумніватися, що всі ці поїздки "красиво" висвітлюватимуть кремлівські пропагандисти, повідомляє Час Пік.

Проте у своїх "правдивих" репортажах вони промовчать про те, чому діти не можуть тепер відпочивати на рідній Луганщині. Наприклад, у Кременському районі, який раніше славився заповідними хвойними лісами - справжніми "легенями регіону". Національний природний парк "Кременські ліси" – це понад 7 тисяч гектарів. Окремі сосни "пам'ятали" військові походи на Азов 1695-1696 років. У лісах водилися лосі, олені благородні та плямисті, кози, дикі кабани, лисиці, вовки, зайці, білки. Гніздилися дикі голуби, водяні курочки, качки, чирки, вальдшнепи, куріпки, фазани, тетерева, сови, солов'ї, синиці, щиглики, шпаки, дятли. 45 видів рослин занесено до Червоної книги.

Усе це було до приходу російської орди. Тепер від багатовікових сосен залишилися лише понівечені вибухами та пожежами обгорілі стволи... Тепер "визволителі" вивозять дітей за тисячі кілометрів, щоб подихати чистим повітрям, так би мовити, "оздоровитися".

Чи зможуть діти оздоровитись? Також сумнівно. Наприклад, в окупаційній адміністрації Краснодона ]]>відрапортували]]>, що у червні діти вирушать до дитячого оздоровчого табору "Парус" до Євпаторії, а також до санаторно-оздоровчого табору "Романтика" та оздоровчого комплексу "Лазурный" у Курганській області.

Жителі Євпаторії щоночі не сплять, слухаючи вибухи, а море ще холодне і вже дуже небезпечне. А Курганська область досі розгрібає наслідки великої повені. До речі, як пишуть росЗМІ, в результаті повені в Курганській області було затоплено старі уранові свердловини родовища "Добровольное", де видобуток веде "Росатом". Заражена ураном вода могла потрапити до річки Тобол. Якщо припущення екологів виявляться вірними, то у майбутньому це може призвести до зростання різних захворювань у місцевих жителів.

Ось у такі "мальовничі" місця влада "ЛНР" планує відправити дітей на відпочинок. Звичайно ж, у дітей буде море вражень, але головне, щоб діти повернулися звідти живими та здоровими...

Читайте також: На ТОТ видають "зелену карту": чи потрібен такий документ мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте також: "Ощасливлення" народу триває, або Як окупанти завалюють Лисичанськ "крутими" подарунками

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк