16.05.2024, 21:02

Ворог продовжує мародерити на тимчасово окупованих територіях України

Марина Гончар | Всі новини автора
окупанти

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники продовжують тероризувати мирне населення. Грабежі та розбої стали звичною реальністю для тих, хто залишається на цих територіях. Мародери не зупиняються ні перед чим, не визнаючи жодних моральних чи правових норм.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

На окупованих територіях грабують усіх без винятку. Наявність російського паспорта не захищає від "гастролерів". Вони виносять з будинків побутову техніку, забирають автотранспорт, цінні речі та все, що може мати якусь матеріальну цінність. Мешканці залишаються беззахисними перед обличчям озброєних грабіжників, які діють під прикриттям російської військової "влади".

У відповідь на "бешкет" своїх же військових, кремлівська влада вводить покарання для мародерів. Пропонується ув’язнювати на шість років тих, хто займається грабежами. Однак, це не стільки спроба припинити злочини, скільки механізм для виключення можливостей демобілізації для учасників так званої "спеціальної військової операції". Таким чином, вони намагаються утримати якомога більше людей у своєму війську.

Ситуація у російських в’язницях зараз така, що вони практично порожні. Усі ув’язнені змушуються підписувати контракти з Міністерством оборони РФ. Після підписання контрактів, зеків відправляють у зону бойових дій на Донбас або в Запорізьку область. Звідти повертаються одиниці, адже тривалість життя окупанта на передовій не перевищує восьми тижнів.

Ця ситуація тільки підкреслює всю жорстокість і безглуздість війни, яку Росія веде проти України. Мирні жителі страждають не тільки від бойових дій, а й від злочинів, що скоюються окупантами. Грабежі, насильство та розбої стали невіднятною частиною життя на окупованих територіях. Люди змушені жити в постійному страху за своє життя та майно.

Читайте також: Бої під Кремінною: Бійці показали відео захоплення та зачистки позицій ворога на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк