25.05.2024, 19:33

У двох районах окупованої Луганщини введено режим НС через лісові пожежі

В двух районах оккупированной Луганщины введен режим ЧС из-за лесных пожаров

На окупованій території Луганської області вирують лісові пожежі. Загальна площа займання становить понад 780 га. Поки що ситуацію взяти під контроль не вдається. У двох районах було введено режим НС.

У двох районах окупованої Луганщини через лісові пожежі було запроваджено режим надзвичайного стану (НС). Про це повідомили у т.зв. "Уряд ЛНР", передає Час Пік.

"Відповідне розпорядження прийнято за підсумками засідання комісії з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки у ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Лісові пожежі вирують у Станічно-Луганському та Новоайдарському районах. На сьогодні загальна площа займання становить понад 780 гектарів.

Як повідомляють "влада ЛНР", пожежі зафіксовано у селі Нижньотепле Станично-Луганського району (близько 280 га) та в селах Гречишкіне, Смолянинове та Капітанове Новоайдарського району (близько 500 га).

За даними т.зв. "ГУ МНС по ЛНР", горить сосняк, через сильний вітер пожежа перейшла у верхову. І хоча рятувальники стверджують, що основні осередки пожежі локалізовано, площа загоряння з кожним днем збільшується. 

"Росіяни випалюють Луганщину не лише в зоні активних бойових дій, а й на тимчасово окупованій території.

Так, у Станично-Луганському районі так звані "пожарніки лнр" ніяк не можуть загасити лісову пожежу.

Повідомляють, що на території лісництва у Нижньотеплому горить площа у 110 гектарів.

На місці "працюють" аж шість підрозділів "мчс", але вогонь лише поширюється.

Населені пункти Нижньотепле та Петрівка – охоплені димом.

Але окупантам байдуже на людей. Вчергове вони доводять це своєю недбалістю", - ]]>написав ]]>у Telegram голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Читайте також: "Тут буде місто-сад?": Чому окупанти заговорили про повноцінне відновлення Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк