30.05.2024, 21:39

Росіяни розробили "офіційний механізм" конфіскації рухомого майна українців на окупованих територіях: деталі

цнс

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські гауляйтери розробили новий механізм конфіскації рухомого майна українців. Це рішення стало черговим кроком у систематичному процесі розграбування та насильницького привласнення українського майна, що триває від початку окупації.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Російські окупанти вже давно займаються так званою "націоналізацією" помешкань українців, заселяючи їх військовими, "гастролерами" з РФ та іншими особами, які співпрацюють з окупаційною "владою". Будинки та квартири українців, які вимушено покинули свої домівки через окупацію, систематично розграбовуються російськими мародерами.

Нещодавно місцева окупаційна адміністрація вигадала новий "закон", що передбачає конфіскацію рухомого майна українців, які втекли від "визволителів", і подальшу його реалізацію. Цей "закон" фактично легалізує мародерство, здійснене раніше, надаючи йому "офіційний статус".

Сертифікат про отримання конфіскованого майна українців фактично стане "посвідченням мародера". Центр національного спротиву закликає громадян не наживатися на краденому майні, оскільки це може серйозно зіпсувати їхнє майбутнє.

Тож, розробка механізму конфіскації рухомого майна українців на тимчасово окупованих територіях є черговим кроком у систематичному процесі розграбування України. "Легалізація" мародерства через "офіційні" документи лише підкреслює незаконність дій окупантів.

Читайте також: "775 засуджених вже поступили на службу в ЗСУ",  - Офіс генпрокурора

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк