06.06.2024, 12:58

Жителям Сєвєродонецька окупанти підняли тарифи на електроенергію: як зміняться ціни з 1 липня

В окупованому місті Сєвєродонецьк Луганської області, де більшість мешканців залишилися без роботи, а мінімальна пенсія складає всього 10 тисяч рублів, "влада" самопроголошеної "ЛНР" прийняла рішення підвищити тарифи на електроенергію з 1 липня 2024 року.

Згідно з оголошеннями, розвішаними окупантами на під'їздах зруйнованих будинків у місті, з 1 липня 2024 року у Сєвєродонецьку запроваджуються такі тарифи на електроенергію:

  • При споживанні до 70 кВт-год на місяць – 1,26 руб. за 1 кВт-год
  • При споживанні від 70 до 800 кВт-год на місяць – 2,89 руб. за 1 кВт-год
  • При споживанні понад 800 кВт-год на місяць – 4,39 руб. за 1 кВт-год

Підвищення плати за світло відбувається на тлі надзвичайно важкої економічної ситуації у місті. Більшість підприємств не функціонують, а люди змушені тягнути жалюгідне існування на мінімальні пенсійні виплати.

В оголошеннях окупантів також міститься вимога терміново погасити наявну заборгованість за використану електроенергію. Мешканцям пропонується з'явитися за вказаною адресою (проспект Гвардійський, 28), щоб уникнути некоректних нарахувань.

Таким чином, в умовах розрухи та злиднів нові високі тарифи на світ можуть стати непосильним тягарем для жителів Сєвєродонецька. За відсутності стабільних джерел доходу оплачувати рахунки за електрику буде дуже складно.

Читайте також: "Ефект приманки": Як у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному окупанти збираються вирішувати проблему нестачі вчителів та лікарів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк