09.06.2024, 19:29

Для ВПО з Рубіжанської громади будується житло на Закарпатті

Для ВПО из Рубежанской общины строится жилье на Закарпатье

У селі Батрадь на Закарпатті розпочалося будівництво житла для переселенців з Рубіжанської громади. Проєкт будівництва комплексу тимчасових споруд реалізується завдяки фінансовій підтримці Товариства Червоного Хреста.

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації побував на будівельному майданчику та зустрівся з головою населеного пункту, де будуть розміщені переселенці. Про це ]]>повідомили ]]>у Рубіжанській МВА, передає Час Пік.

"На ділянці площею 2 га будуються дві двоповерхові будівлі на 32 квартири (24 однокімнатні та 8 двокімнатних). Під однією будівлею, в підвальному поверсі, передбачається улаштування укриття для розміщення мешканців комплексу під час повітряної тривоги.

Окрім житла, планується виконання робіт із благоустрою території: мощення тротуарною плиткою, встановлення вуличного освітлення, озеленення території, улаштування дитячого майданчику, гостьової стоянки, кругової дороги навколо будівель, розміщення майданчика для контейнерів для сміття.

Також на території комплексу будуть розміщені: трансформаторна підстанція, дизель-генератор, водозабірна свердловина, протипожежні резервуари з насосною станцією, очисні споруди. Потужність комплексу дозволить задовольнити потреби у житлі для 144 мешканців громади", – повідомили у  Рубіжанській МВА.

Наголошується, що надання житлових приміщень здійснюватиметься у Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 ]]>№495]]>.

Читайте також: Новий законопроєкт "про справедливість": ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного зможуть отримати сертифікат на нове житло?

Читайте ще: Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк