10.06.2024, 14:17

У Генштабі розкрили подробиці нічної атаки на окупований Крим

Віктор Білий | Всі новини автора

Вночі 10 червня Сили оборони України завдали успішних ударів по зенітно-ракетних дивізіонах РФ в окупованому Криму. Зокрема, було вражено один дивізіон С-400 у районі міста Джанкой та два дивізіони С-300 біля міста Євпаторія та селища Чорноморське.

Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу Збройних сил України, передає Час Пік.

Жодна з українських ракет не була перехоплена протиповітряною обороною Росії. У зазначених районах після ударів зафіксовано негайне припинення роботи радарів комплексів С-300 та С-400. Крім того, спостерігалася подальша детонація боєкомплектів у всіх трьох районах стартових позицій зенітно-ракетних дивізіонів РФ, що завдало суттєвих втрат ППО російських загарбників у Криму.

За інформацією Telegram-каналу ASTRA, з посиланням на джерела в екстрених службах анексованого півострова, Крим вночі 10 червня атакували як мінімум 10 ракет ATACMS, жодна з яких не була збита.

Чотири ракети потрапили за місцем дислокації 31-ї дивізії ППО МО РФ в Джанкойському районі, пошкодивши дві станції радіолокації й поранивши одного військовослужбовця. Ще чотири ракети вразили місце дислокації цієї дивізії в Сакському районі, де було пошкоджено військову техніку, її кількість і ступінь пошкоджень встановлюються, поранено одного військовослужбовця. Дві ракети вразили місце дислокації 31-ї дивізії в Чорноморському районі, за кілька кілометрів від села Громово, де було пошкоджено дві РЛС і два комплекси С-300, загинув один військовослужбовець і ще четверо було поранено.

Читайте також: 

Нічна "бавовна" в Криму: що відомо на даний момент

Кавітація як ефективний метод корекції фігури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк