18.06.2024, 12:39

Будинки без даху та нові обмеження через пожежі: Обстановка в окупованому Лисичанську та області

Віктор Білий | Всі новини автора
Лисичанск

В окупованому Лисичанську Луганської області місцеві жителі зіштовхнулися із серйозними проблемами через недобросовісне виконання ремонтних робіт.Також окупаційна влада ввела в області нові обмеження.

Про це пишуть мешканці міста та окупаційні пабліки, передає Час Пік.

Згідно з повідомленнями, горе-ремонтники замінили дерев'яну покрівлю на одному з будинків, які постраждали внаслідок обстрілу, але забули покласти шифер. В результаті вже цілий рік квартира піддається затопленням під час дощів.

"Доброго дня, хто підкаже, до кого звернутися за допомогою? У матері рік тому розібрали дах на будинку, зруйнований внаслідок обстрілу. Замінили всю дерев'яну частину покрівлі, а шифер забули покласти, і квартира рік заливається дощем", - скаржиться один із мешканців.

Крім того, окупаційна влада "ЛНР" у зв'язку з високим класом пожежної небезпеки, зумовленим погодними умовами, продовжила обмеження на перебування громадян у лісах та в'їзд туди транспортних засобів. Обмеження запроваджено на 21 день, починаючи з 15 червня 2024 року. Раніше такі заходи діяли з 25 травня.

За інформацією окупаційних ресурсів, на території через погодні умови встановлено найвищий клас пожежної небезпеки.

З початку року лісові пожежі знищили близько 7 тис. га лісових масивів на окупованій території. У Станично-Луганському та Новоайдарському районах було запроваджено режим надзвичайної ситуації "міжмуніципального рівня" через масштабні лісові пожежі.

Читайте також:

Жителі Лисичанська та Рубіжного вирушили до своїх дітей на випускний до Татарстану

Які інструменти потрібно мати вдома під рукою?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк