24.06.2024, 09:19

Росія ввела мораторій на борги у "ЛНР" та направила вчителів з регіонів: Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

Луганщина

Ситуація на Луганщині залишається напруженою. Росія ввела мораторій на стягнення боргів із державних підприємств "ЛНР", а до регіону привезли російських вчителів.

Про це повідомив у ТГ-каналі голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВА) Артем Лисогор, передає Час Пік.

За його словами, у Кремлі було запроваджено закон, згідно з яким до 1 січня 2026 року діє мораторій на примусове стягнення боргів із державних підприємств "ЛНР", що виникли до 30 вересня 2022 року. "Виконавчі документи про стягнення коштів не підлягають примусовому виконанню, створюючи враження, ніби Росії в цьому питанні не існує. Питання, що накопичилися в період з 2014 по 2022 роки, вирішуватимуться поза правовим полем".

Лисогор також повідомив, що 13 вчителів із Росії працюватимуть у школах окупованої Луганської області з 1 вересня. "Ці так звані "земські вчителі" були зібрані з різних регіонів Росії, включаючи Баркоштостан, Астрахань та Чеченську Республіку. Двоє з них викладатимуть у початкових класах, а один стане фізруком. Ці вчителі, яким не знайшлося місця вдома, були влаштовані в "ЛНР", при цьому якість майбутнього навчального процесу опинилася під питанням".

Повідомляючи про ситуацію на деокупованих територіях області, Лисогор зазначив, що окупанти продовжили обстріли Невського з реактивних систем залпового вогню, а також з мінометів та артилерії по Куземівці, Стельмахівці, Невському та Макіївці. На цій ділянці фронту було зафіксовано 79 мінометних обстрілів за добу:

"Російські сили здійснили 18 атак поблизу Стельмахівки, Макіївки та в Серебрянському лісі. Підтверджені сумарні втрати ворога на Куп'янському та Лиманському напрямках становлять 167 людей убитими та пораненими. Кілька загарбників було взято в полон. Знищено одного машини, п'ять один танк, одна п'ятниця, одна п'ятеро, одна п'ятеро, одна п'ятеро, одна п'ятеро. чотири автомобілі та 79 ворожих безпілотних літальних апаратів. Також пошкоджено дві артилерійські системи, три ББМ та два автомобілі окупантів".

Читайте також:

"Казка закінчується": З 1 липня на окупованій Луганщині на 30% зростуть тарифи на житлово-комунальні послуги

Вигідно вам – вигідно нам: розумна логістика SSK заощадить ваші гроші й час

Чому варто обирати шкіряні жіночі сумки?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк