27.06.2024, 13:15

Російське "керівництво" ЗАЕС допомагає військовим РФ мародерити об’єкт

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапрапрпро

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) під контролем окупаційної влади Росії стає жертвою мародерства з боку військових РФ.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За наявною інформацією, призначений окупантами заступник директора станції, Едуард Атакіщєв, активно сприяє вивезенню незадіяного обладнання зі станції.

Едуард Атакіщєв, відряджений з Ростова, відіграє ключову роль у процесі вивезення майна ЗАЕС. Він підписує фіктивні угоди, які формально передають незатребуване майно станції на потреби окупантів. Це обладнання потім вивозиться з території станції та розміщується в інших місцях під контролем російських військових.

За свідченнями місцевих жителів, Атакіщєв постійно пересувається в оточенні військових. Він рідко з'являється в Енергодарі, переважно перебуваючи в Москві. Його діяльність повністю підпорядкована Національному центру управління оборони РФ, що підтверджує перетворення ЗАЕС на військовий об’єкт.

Діяльність Атакіщєва та інших тимчасових "керівників" ЗАЕС підпорядкована Національному центру управління оборони РФ. Це свідчить про систематичне використання ЗАЕС для військових цілей Росії. Окупантами проводиться цілеспрямована політика щодо перетворення атомної станції на об’єкт військового значення.

"Тимчасові "керівники" та їх "заступники" отримають своє покарання тоді, коли вони найменше цього очікують", - наголошують у ЦНС.

Ця ситуація на ЗАЕС є черговим прикладом того, як російські окупанти зловживають своїм контролем над стратегічними об'єктами в Україні для досягнення власних військових цілей, не зважаючи на наслідки для місцевого населення та міжнародної безпеки.

Читайте також:

Зв'язок та інтернет в окупованому Сєвєродонецьку: у мережі розповіли про ситуацію та показали кадри з міста

Як вибрати колір міжкімнатних дверей? 5 золотих правил

Симптоми печії: як розпізнати та полегшити прояви?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк