28.06.2024, 21:05

У мережі показали різні локації "звільненого" Сєвєродонецька - фото

Марина Гончар | Всі новини автора
арпооло

Останніми днями в соціальних мережах з'явилися численні відео та фотографії, що демонструють різні локації Сєвєродонецька, міста на сході України, яке тимчасово перебуває під контролем окупантів.

Світлини оприлюднили тамтешні пабліки, передає Час Пік.

Загарбники активно хизуються своїми "досягненнями" у відбудові міста, проте реальність для місцевих жителів далека від ідеальної.

На фото видно, що окупанти не відновили кіоски на Центральному ринку, залишивши його в занедбаному стані. З іншого боку, на вулиці Менделєєва всі кіоски відновлені, що створює ілюзію повернення до нормального життя. Проте, це тільки поверхневий вигляд, адже місто все ще переживає наслідки бойових дій і окупації.

Ранкове місто здається майже порожнім. Знайомі місця, такі як "Шайба", "Мозаїка", Гвардійський, та "Дитячий світ" виглядають спустошеними та занедбаними. Жителі Сєвєродонецька залишаються без нормального життя, позбавлені базових умов для існування та безпеки.

Натомість окупанти використовують ці кадри для пропаганди, намагаючись показати світові свої сумнівні досягнення у відновленні міста. Проте, ці зусилля виглядають більш як косметичний ремонт, аніж реальна допомога місцевим жителям. Багато людей залишаються без доступу до медичної допомоги, освіти та інших життєво необхідних послуг.

Сєвєродонецьк, як і багато інших міст на сході України, досі відчуває наслідки російської агресії. Місцеві жителі продовжують жити в умовах невизначеності та небезпеки, сподіваючись на повернення до нормального життя та відновлення справжнього миру в регіоні.

"Єгорова, поки що не відновлені кіоски на Центральному ринку, з іншого боку, на Менделєєва, всі кіоски відновили. Ранкове місто: "Шайба", "Мозаїка", Гвардійський, Дитячий світ", - йдеться у повідомленні.

Поки окупаційна "влада" вихваляється "досягненнями", а російські пропагандисти розповідають про "велике відновлення", російська орда продовжує безжально знищувати все, що пов'язано з Україною, а також речі сєвєродончан, дорогі як пам'ять.

Нагадаємо, що у мережі показали, як в окупованому Сєвєродонецьку сьогодні виглядає Чисте озеро, яке до війни було улюбленою локацією для відпочинку серед сєвєродончан та мешканців сусідніх міст.

Читайте також:

Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

Чергові "прильоти" в Кремінній: окупаційна пропаганда та реальність

Інтернет магазин годинників та аксесуарів Swiss-Watch – маркет, який обов’язково треба відвідати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк