28.06.2024, 11:22

У мережі показали, як сьогодні виглядає Чисте озеро у Сєвєродонецьку

Чистое озеро в Северодонецке / Архивное фото

У мережі показали, як в окупованому Сєвєродонецьку сьогодні виглядає Чисте озеро, яке до війни було улюбленою локацією для відпочинку серед сєвєродончан та мешканців сусідніх міст.

У мережі з'явилися свіжі фото та відео, на яких видно, що від Чистого озера у Сєвєродонецьку майже нічого не лишилося. Тепер озеро називають "калюжею" та "болотом", повідомляє Час Пік.

Порівняння супутникових знімків Чистого озера у травні 2021 року та у травні 2024 року:

Чистое озеро Чистое озеро

Перед самою війною в розробці були проєктно-кошторисні документації на облаштування території біля Чистого озера. Спочатку планувалося вирішити проблему з висиханням водоймища - налагодити підкачування води, щоб збільшити рівень води. Восени 2022 р. планували провести акцію із зариблення Чистого озера, також було намічено проведення біомеліоративних робіт для зменшення заростання водоймища водною рослинністю.

Розроблявся проєкт благоустрою території біля Чистого озера. Планувалося створити окрему зону для занять спортом, та зону відпочинку, облаштовану лавочками із сонячними панелями та сучасним освітленням, щоб біля озера можна було безпечно та комфортно відпочивати навіть увечері. Також планували облаштувати сучасний безпечний пляж із біотуалетами, питними фонтанчиками, душовими кабінками та кабінками для перевдягання.

Так колись виглядало Чисте озеро:

Чистое озеро

У мережі показали, як Чисте озеро виглядає сьогодні:

Читайте також: 

Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк