01.07.2024, 22:25

"Згоріло все!": як зараз виглядає Лисичанський гірничо-індустріальний коледж

лисичанск техникум

Лисичанський гірничо-індустріальний коледж - заклад з історією в десятки років, який став "альма матер" для сотень людей. Після російського вторгнення від коледжу залишилися лише руїни.

У мережі показали, як зараз виглядає будівля Лисичанського гірничо-індустріального коледжу, передає Час Пік.

Як зазначають у мережі, коледж є одним із найстаріших навчальних закладів України. Він був заснований у 1872 році, але мав іншу назву - Лисичанська штейгерська школа. Тут навчалися спеціалісти гірничої справи.

У червні 2022 року російська армія зруйнувала будівлю коледжу, яка, до того ж, була пам'яткою архітектури місцевого значення.

За словами заступника директора коледжу з навчальної роботи Лариси Кадацької, у навчальному закладі згоріли книги, обладнання та геологічний музей.

"Згоріли прилади та обладнання, меблі, бібліотека, де було понад 75 тисяч екземплярів літератури, історичний музей зі столітніми раритетами, єдиний на сході України геологічний музей із понад 3,5 тисяч зразків корисних копалин та порід. Також знищено методичні напрацювання викладачів, майбутні плани та проекти. Згоріло все!", - зазначає Кадацька.

Нагадаємо, у мережі також з'явилося відео одного із найвідоміших ресторанів Лисичанська.

У публікації було використано матеріали Telegram-каналу ]]>"ТРИБУН | СХІД".]]>

Читайте також:

Виходу немає? Де у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному заробляють гроші

Вибираємо речі для виписки малюка з пологового будинку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк