27.06.2024, 10:32

Виходу немає? Де у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному заробляють гроші

работа в лисичанске и северодонецке

У тимчасово окупованих містах "трикутника" з роботою туго. Тому мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного за грошима змушені їздити - "популярним" способом заробітку стає вахта або сезонні роботи в РФ.

Як в окупації жителі "трикутника" шукають можливості заробити - розповість Час Пік.

Новий вид заробітку на піку

Серед користувачів мережі періодично виникають дискусії про те, чи є в Лисичанську, Сєвєродонецьку або Рубіжному робота, яка дозволить виживати. Як з'ясувалося, таких можливостей мало - заробляти вдома не вже не вийде. Особливо чоловікам, для яких із вакансій за місцем лише будівництво, але з окремими умовами у вигляді урізаних зарплат. Тому популярною стає робота вахтовим методом для чоловіків або сезонні роботи в курортних містах РФ для жінок.

"Люди працюють потроху, кому потрібно більше грошей - працюють по вахтах", - пишуть користувачі мережі.

До окупації вахтовим методом в інших країнах працював мало хто. Зараз заробити за місцем просто ніде, якщо не бути частиною "адміністрації", не обертатися у майнових махінаціях чи подібних справах.

Не всім подобається, але виходу немає

Не всіх влаштовують нові реалії. Їздити по заробітках - ще те задоволення, якщо врахувати умови праці. Та й зарплату не завжди можна порівняти з виконуваними роботами.

"Явно не від солодкого життя люди їдуть на вахти та сезонні роботи",

"Якщо вакансію розміщують по оголошеннях в соцмережах, то там або плинність працівників, або справді важкі умови праці, що не відповідають зарплаті. Зазвичай, де добре платять або хороші умови, то там з бажаючих черга вишиковується, або за знайомством беруть", - описують нові, російські реалії міст "трикутника" у мережі.

Крім того, зарплата часто виявляється не такою, як обіцяють спочатку і загалом меншою, ніж навіть середня по РФ.

"От поки є люди, які готові за ці гроші працювати з таким графіком, зарплату ніхто піднімати не буде", - обурюються в мережі, а також діляться історіями про те, що насправді з себе являє вахта або сезонні роботи.

а

Що обіцяють платити?

Обіцяти хорошу зарплату - це не те саме, що й платити хорошу зарплату. У мережі регулярно з'являються оголошення з пошуку працівників на російські виробництва. Здебільшого шукають чорноробів, а не кваліфікованих фахівців. Очевидно, розрахунок на те, що від безвиході люди підуть і на такі вакансії. Тепер Лисичанськ та Сєвєродонецьк прирівнюються до російської глибинки, в якій немає жодних перспектив і залишається лише їхати кудись, аби заробити копійку.

аа

ааа

ыы

ф

"На паркані теж багато пишуть, а за фактом... як пощастить", - оцінюють ситуацію з вакансіями та пропозиціями щодо роботи в одному з проросійських регіональних чатів у Telegram.

Залишатися немає сенсу

Виживати у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, як і в інших зруйнованих російською армією населених пунктах, складно. Справа не тільки у відсутності елементарних благ цивілізації, а й у тому, що мешканці не мають перспектив. Добре почуваються лише представники "влади" та нові "бізнесмени". А ось у більшості людей залишатися все менше причин. Навіть сумнівна і важка вахта виявляється перспективнішою, ніж пошуки роботи за місцем.

Як раніше з'ясував Час Пік, є вакансії і в містах, але переважно йдеться про роботу на будівництві. І тут фокуси - чомусь "гастролери" з РФ заробляють значно більше, ніж місцеві, яких тримають на зарплаті вдвічі меншій. Часто із зарплатами просто "кидають". Тому для багатьох жити вдома - це залишатися без засобів для існування. Так і виходить, що міста Луганщини "звільняються" від населення, а РФ отримує дешеву та покірливу робочу силу на своїх виробництвах.

Читайте також: Wildberries та Ozon відкрилися?: у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному можна отримувати посилки, але є нюанси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк