09.07.2024, 09:30

Пожежі в районі Кремінної стали для росіян "приводом", щоб вивезти майже 140 дітей на "перевиховання"

пожары под кременной

Російські окупанти "знайшли привід" для того, щоб відправити понад 130 дітей із Луганської області на "перевиховання" до РФ.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

"Знайшли причину - начебто через лісові пожежі, що виникли навколо Кремінщини, окупанти вирішили відправити "на відпочинок" 137 дітей району в Астраханську область. У військово-патріотичному таборі з ними займатимуться представники армії РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дітей, як правило, вчать керувати дронами та підвищують рівень військово-патріотичного виховання. Загалом табір в Астраханській області має прийняти на "перевиховання" 750 дітей із окупованого регіону.

Водночас ліси навколо Кремінної палають уже кілька місяців.

"І загарбники не в змозі протидіяти стихії - відсутні спецтехніка та відповідний наказ "згори". Місцевим дітям пощастило, бо просто настала черга. Вони, можливо, повернуться, а от пожежі нікуди не подінуться", - додали в ЛОВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кремінній через неконтрольовані пожежі вигоріла ціла вулиця. В області фіксується близько 60 спалахів щодня.

Читайте також: Як потрапити до Лисичанська зараз: хто з городян став "небажаним" та чи можна обійтися без "офіційного дозволу"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк