10.07.2024, 12:10

Самотня автолавка серед руїн міста: що відбувається у зруйнованій Попасній на Луганщині

что происходит в разрушенной Попасной на Луганщине

Окупована Попасна сьогодні – місто-привід. Російські "визволителі" стерли місто з лиця землі й заявили про недоцільність його відновлення. У місті з 20 тисяч населення залишилося кілька сотень, які намагаються вижити у "руському мирі".

У зруйнованій Попасній продовжують існувати трохи більше 200 людей. Люди не мають ані світла, ані газу, ані води, ані зв'язку, ані магазинів, ані аптек... І поки люди намагаються вижити в нелюдських умовах, окупанти за гроші пускають "туристів" подивитися на зруйноване місто, повідомляє Час Пік.

Російські окупанти з початку поточного року проводять платні екскурсії для туристів у зруйнованій Попасній.

"Мережею ширяться оголошення про розвиток сфери туризму у зруйнованій росіянами вщент Попасній. В місто почали пускати туристів за певну суму грошей. Також пропонують ночівлю у вцілілій багатоповерхівці. Екскурсія по досягненнях "руського миру", - повідомляли в ЛОВА.

Самі "туристи", які побували у зруйнованому місті, шоковані видами "постапокаліптичного міста". А колись місто жило повним життям. Сюди на екскурсію приїжджали цілими групами, щоб відвідати фестиваль "Паславський-Fest", фестиваль борщу та фестиваль вареників...

У мережі показали, що залишилося від міста Попасна. Окупанти повністю зруйнували місто та навколишні населені пункти. І відновлення Попасної до планів окупантів не входить...

"За два роки в населеному пункті не проводилося ніяких відновлювальних робіт. Їх не слід і очікувати, бо загарбники вирішили недоцільним відбудовувати Попасну. Навіть частково. Навіть інфраструктуру.

У місті немає жодного магазину. Однак альтернативу знайдено. Віднедавна там працює одна із 50 наданих так званій "ЛНР" Кремлем автолавок. Ті, в кого є гроші, можуть придбати в ній продукти харчування по цінах, встановлених підприємцями, які дивним чином стали власниками переданих росією сучасних див техніки. Приїздить магазин на колесах не щодня, бо має обслуговувати зруйновані РФ села Попаснянської та Гірської громад, зокрема, Комишуваху та Тошківку", - повідомили у Луганській ОВА.

Читайте також:

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Не "стучиш" - будеш покараний! Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть сісти у тюрму за недоносництво

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: