11.07.2024, 08:01

У мережі з'явилися фото наслідків обстрілу Кремінної

Кременная, война

Раніше росіяни навіть не знали назви цього міста, тим більше його місця розташування. Сьогодні вони щодня читають у фронтових зведеннях про події у Кремінній на Луганщині.

Після приходу "руського миру" місто Кремінна забуло, що таке спокійне життя. Звуки вибухів, руйнування після "прильотів", дрони, що літають над головою, так сьогодні живе колись мирне й затишне містечко, повідомляє Час Пік.

Окупаційна адміністрація заявляє про постійні "прильоти" та складну гуманітарну ситуацію у місті. Щодня у прифронтовому місті фіксують нові руйнування. Як заявив гауляйтер Кремінної В'ячеслав Третьяков, внаслідок обстрілу, який стався 9 липня, частково зруйновано близько 15 житлових будинків, газопровід та лінія електропередачі, також значні руйнування отримала лікарня.

За словами т.зв. "міністерки охорони здоров'я ЛНР" Наталії Пащенко, пошкоджено будівлі хірургічного та терапевтичного відділень, у поліклініки повністю зруйновано дах, пошкоджено перекриття третього поверху. Внаслідок "прильоту" сталося загоряння переходу між терапевтичним та хірургічним корпусом. Також постраждали інфекційний та педіатричний корпуси.

Чиновниця опублікувала фото, на яких видно наслідки "прильотів". Тепер лікувати поранених окупантів стане важче...

 КременнаяКременная Кременная Кременная Кременная Кременная

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк