13.07.2024, 08:25

Сили оборони вибили окупантів із селища на Харківщині, - DeepState

Марина Гончар | Всі новини автора
зсу

Українські військові успішно витіснили російських загарбників із села Сотницький Козачок у Харківській області та повністю зачистили населений пункт від ворожої присутності. Близько тижня тому російські диверсійно-розвідувальні групи проникли в це село, однак українські захисники швидко відреагували та провели успішну операцію зі звільнення території.

Про це повідомляє DeepStateMap, відомий проєкт, що займається моніторингом ситуації на фронті та наданням оперативної інформації, передає Час Пік.

Згідно з оновленими даними проєкту, увечері 12 липня Сотницький Козачок вже був позначений блакитним кольором на карті, що свідчить про контроль українських сил над цим населеним пунктом. Напередодні, 11 липня, на карті DeepState це село було позначене червоним, вказуючи на присутність окупантів.

Аналітики проєкту DeepState також повідомили про активні дії російських військ у Донецькій області. Зокрема, ворог просувався поблизу населених пунктів Воздвиженка, Юр'ївка, Роздолівка та Новоселівка Перша. Станом на вечір 12 липня, бої тривали в Урожайному та Красногорівці, що підтверджує напружену ситуацію на цьому напрямку.

Українські сили продовжують тримати оборону та здійснювати контратаки, щоб не допустити подальшого просування ворога. Оперативна обстановка на фронті залишається динамічною, і наші захисники готові до будь-яких викликів, що можуть виникнути. Водночас волонтери та громадські організації продовжують надавати підтримку нашим військовим, забезпечуючи їх необхідними ресурсами та допомогою.

Звільнення Сотницького Козачка є черговим важливим кроком у боротьбі за територіальну цілісність України та свідчить про високий рівень підготовки та рішучість українських військових.

Читайте також: Коли ЗСУ можуть піти у масштабний контрнаступ - прогноз ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк