13.07.2024, 12:00

"Водна криза у Сєвєродонецьку": окупаційні обмеження та несплата комунальних послуг

Марина Гончар | Всі новини автора
жлоол

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області продовжуються серйозні проблеми з водопостачанням.

Про це повідомляє очільник Луганської ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Попри те, що централізоване водопостачання було частково відновлено у деяких кварталах та будинках, якість води залишає бажати кращого. Щобільше, вода, яка доступна населенню, більше схожа на технічну і не відповідає стандартам питної води.

Ситуація ускладнилася ще більше, коли окупанти вирішили знизити тиск на виході з водопровідної насосної станції. Через це вода не може досягти верхніх поверхів багатоповерхівок, що створює значні незручності для мешканців цих будинків.

Привід для таких заходів окупаційна влада знайшла у несплаті населення за комунальні послуги. За їхніми даними, лише половина жителів, які залишилися в місті, сплачують за водопостачання. Це стало формальним приводом для зниження тиску води, хоча більшість мешканців впевнені, що реальні причини криються у недостатній кількості ресурсів та небажанні окупаційної влади забезпечувати належний рівень життя у місті.

Мешканці Сєвєродонецька змушені шукати альтернативні джерела води, що часто означає черги біля рідкісних працюючих криниць або купівлю води у приватних продавців за завищеними цінами. Ця ситуація суттєво впливає на щоденне життя людей, знижуючи рівень гігієни та загальний комфорт.

За його даними, продовжуються скарги від жителів міста, але реальних кроків щодо покращення ситуації з водопостачанням з боку окупаційної влади не спостерігається.

"Не відновлено промисловість, не відкриваються нові робочі місця – багатьом немає чим платити. Замкнуте коло, яке самостійно утворили колаборанти та росіяни", - наголосив Лисогор.

Як повідомлялось раніше, у місті  потрапити до "пенсійного фонду" практично неможливо. Черга росте на місяць уперед. 

Нагадаємо, що окупаційна влада Сєвєродонецька вихваляється, що у місті з'явилися оснащені "за останнім словом техніки" лікарні, в яких навіть є лікарі. Російські пропагандисти знімають "красиві картинки". Але чи можна в цих лікарнях отримати допомогу та лікуватись, краще запитати у людей...

Читайте також:

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку "бастують" водії громадського транспорту через невиплату заробітної плати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк